Chiptuning er også relevant for lastbilchauffører

Af en eller anden grund, så er der rigtig mange, der går og tror, at chiptuning udelukkende er noget, der er forbeholdt personbiler. Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det i langt størstedelen af tilfældene er personbiler, der ender med at holde på værkstedet for at få monteret en tuningsboks eller på anden vis blive chiptunet. Faktum er dog, at der faktisk også er rig mulighed for at få chiptunet sin lastbil, så den ikke blot kommer til at være en kende hurtigere i optræk, men ligeledes også vil være mere brændstoføkonomisk. En lastbil får nemlig præcis de samme fordele ved en chiptuning som helt almindelig personbil. Derfor er det bestemt også dine penge værd at få chiptunet din lastbil, hvis du til dagligt er lastbilchauffør.

 

Hvorfor skal jeg chiptune min lastbil?

Der er hovedsageligt to årsager til, at du skal overveje chiptuning i forbindelse med din lastbil. Først og fremmest, så handler det selvfølgelig om, at du kan få øget antallet af hestekræfter og lastbilens moment ved at få den chiptune – i sidste ende vil dette være med til at forbedre bilens accelerationsevne. Det er selvfølgelig slet ikke den eneste årsag til, at du skal vælge at få din lastbil chiptunet. Det handler lige så meget om, at du har mulighed for at forbedre lastbilens brændstoføkonomi, for hvis den har flere hestekræfter og et større moment, så har den også mere kraft at give af, hvilket betyder, at du ikke vil skulle køre den for langt ud i gearene. Samtidig sikre det også, at benzinen udnyttes på 100% effektiv vis.

 

 

 

 

 

Er chiptuning til min lastbil pengene værd?

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at det er dine penge værd at få chiptunet din lastbil – præcis som vi allerede nævner i første afsnit. Hvis du først får chiptunet din lastbil, så vil du også hurtigt opleve at din brændstoføkonomi bliver forbedret, hvorfor det faktisk hurtigt kan vise sig som en rigtig god investering over tid. Hvis din brændstoføkonomi er forbedret, så vil du også kunne køre længere på en tank – og derfor skal du også tanke færre gange i løbet af et år. På sigt vil en chiptuning derfor sagtens kunne tjene sig selv hjem – og endda også begynde at give overskud efter et stykke tid. Og så er det bare en bonus, at du samtidig får en større køreglæde efter en chiptuning.

 

Kan jeg udføre en chiptuning på egen hånd?

Hvis du gerne vil spare på pengene, så har du med stor sandsynlighed haft med i overvejelserne, hvorvidt du kan udføre din chiptuning på egen hånd. Det er som sådan muligt, men det er dog ikke noget, der anbefales at gøre. I stedet bør du betale et professionelt værksted for at håndtere det for dig – så er du garanteret, at der er 100% styr på det hele og at du ikke ender med at ødelægge noget på din lastbil i stedet for at forbedre den. Der findes heldigvis mange værksteder, der kan hjælpe dig med chiptuning af lastbiler.

0 kommentarer

Smid en kommentar

Your email address will not be published.