Chiptuning kan give en bedre brændstoføkonomi

Der er rigtig mange, der – på ganske fejlagtig vis – tror, at chiptuning udelukkende er noget, der har effekt på din bils accelerationsevne og dens antal af hestekræfter og moment. Det er også ganske korrekt, at der er rigtig mange, der vælger at chiptune deres bil med det formål, at den skal kunne yde en bedre accelerationsevne samt for at øge antallet af hestekræfter og moment. Faktum er dog, at en chiptuning faktisk også har effekt på andet end dét. Du vil nemlig også kunne forbedre bilens brændstoføkonomi ved at få den chippet. Det skal dog siges, at den bedste måde hvorpå dette kan gøres er ved at få monteret en såkaldt tuningsboks – det kan du enten få et værksted til eller du kan vælge at gøre det selv.

 

Er forskellen på brændstoføkonomien mærkbar?

Der skal ikke lægges skjul på, at brændstoføkonomien vil blive forbedret på særdeles kraftig vis. Hvis du får monteret en såkaldt tuningsboks i din bil, så vil din bil faktisk kunne bryste sig af, at udnytte bilens benzinindtag på 100% effektiv vis. Det betyder også, at bilen vil udnytte benzin bedre og dermed vil du også få en forbedret brændstoføkonomi, der gør, at du kan spare penge på længere sigt. Du kommer naturligvis ikke til at mærke en mærkbar forskel på brændstoføkonomien, hvis du hele tiden kører med speederen i bund. Bilen vil nemlig også få tilført flere hestekræfter og et højere moment, når der bliver monteret en såkaldt tuningsboks og derfor vil du ikke opleve en fremgang i bilens brændstoføkonomi, hvis du hele tiden kører med speederen i bund.

 

Få bedre brændstoføkonomi og højere køreglæde

Ikke nok med, at chiptuning kan give dig en bedre brændstoføkonomi, så vil du i samme ombæring også kunne bryste dig af, at du får en langt højere køreglæde. Det bliver selvfølgelig meget sjovere for dig at køre i bil, hvis du står med en bil, der både har flere hestekræfter og et højere moment. Hvis du får chiptunet din bil ved hjælp af en tuningsboks, så er det faktisk muligt at øge antallet af hestekræfter og størrelse af momentet med intet mindre end 25% – og det må bestemt siges at være en mærkbar forskel. På samme vis vil du selvfølgelig også kunne mærke, når din brændstoføkonomi er blevet forbedret med intet mindre end 15%. Derfor er der her tale om en sand win-win-situation, da du både får en hurtigere bil, der er mere brændstoføkonomisk.

 

Stort set enhver bil kan chiptunes

Det skal gøres klart, at chiptuning ikke er muligt med alle biler. Det er dog de færreste nyere biler, som ikke har mulighed for at undergå en form for chiptuning, hvad end du selv vælger at gøre det ved at montere en såkaldt tuningsboks eller du derimod blot ønsker at overlade det til et professionelt værksted, der har større erfaring med denne type af opgaver. Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kommer til at sætte stor pris på valget om at få chiptunet din bil!

0 kommentarer

Smid en kommentar

Your email address will not be published.